Olyan régóta álmodom arról, hogy itt állhatok majd Előtted…- hogy talán pont ez az, amit a legfontosabb elmesélnem magamról.

Máig élesen előttem van a kép, ahogy 15 éves kislányként ott állok a kollégiumom ajtajában, a kezemben egy telebőgött zsebkendőt szorongatok, mert hatalmas csalódás ért. És egyszer csak meghallom a saját hangomat a fejemben: SOHA, SENKINEK NEM LESZ AZ A LEGFONTOSABB, HOGY TÉGED BOLDOGGÁ TEGYEN. EZT NEKED KELL MEGCSINÁLNI.

Ha engem kérdezel, minden célunk felett az a vágyunk áll, hogy boldogok legyünk. Ami egyrészt egy pillanatnyi, elillanó dolog, a jelenlét törékeny ajándéka, másrészt egy olyan lélek- és tudatállapot, ami tulajdonképpen a fenti dolgok összessége.

S hogy hogyan lettem végül én boldog? Nos egyáltalán nem úgy, hogy a naaagy megvilágosodás után egyenes úton szárnyaltam a csodás élet és a sikerek felé. Rengeteg felismerés és megértés kellett hozzá. RENGETEG.

Fel kellett ismernem, hogy hiába tudtam már egész fiatalon pontosan megfogalmazni, mire vágyom, ha nem vagyok képes bizonyos dolgokon változtatni, soha a büdös életbe nem fogom elérni. Fel kellett ismernem, hogy halogatok, más irányba megyek, mint amerre valójában szeretnék, mert bizonyos dolgoktól nagyon félek. És hogy – hiába a ragyogó amazon álarc – igazából nem hiszek magamban eléggé. Egyáltalán nem érzem úgy, hogy elég jó vagy csask szimplán elég vagyok, hacsak nem csinálok erőmön felül tökéletesen mindent. Fájdalmas, de fontos felismerés volt.

 De még ennél is fontosabb volt, hogy rátaláljak a miértre. Hogy miért szorongok, miért halogatok, miért futom ugyanazokat a köröket. 

Akarod tudni? Nos, vagyok olyan szerencsés, hogy egy szerető családban nőhettem fel, ám egy rendkívül szigorú anyukával, aki nagyon magasra tette nekem a lécet. Sok szép és hasznos dolog mellett azt nevelte belém, hogy csak a legeslegjobb az, ami elég jó. Minden más, az hiba, az bukás, azért szégyellnem kell magam, azért büntetés jár.

És ez óriási teher tud lenni akkor, ha valamibe bele akarsz vágni. Képzeld el, hogy bárminek is fogsz neki, tudatalatt ott lebeg feletted Demoklész kardja és azt mondja, hogy ha nem csinálod hibátlanul, ha nem Te leszel a legjobb, akkor lecsap. Számomra akkora súlya volt ennek, hogy inkább bele sem vágtam abba, aminek úgy éreztem, hogy tétje van. Mert mi van, ha nem
sikerül, nem lesz tökéletes, ha nem leszek a legjobb? A tudatalattim pontosan emlékezett, milyen büntetés jár ezért… és köszöntem szépen, nem kértem belőle. Inkább halogattam, vártam, mentem abba az irányba, ahol tudtam, hogy egész biztosan masszívan megállom a helyem.

Most mégis itt vagyok. Igen, és azért lehetek itt, mert a megértésnek óriási ereje, a felismerésnek hatalma van. Olyan nagy, hogy képes megváltoztatni egy több mint 30 éve futó programot, képes volt lebontani egy bebetonozott, nagyon masszív gátat a fejemben.

Ugyanis mára tudom, hogy a tökéletességre való törekvés egy nagyon keserű szélmalomharc, hisz nem létezik olyan, hogy tökéletes. Sőt, tudom azt is, hogy nem kell a legjobbnak lenni. Ha valaki igazán a saját útján jár, imádja azt, amit csinál és szorgalommal, hittel, hálával és élvezettel teszi a dolgát, akkor egyrészt rengeteget adhat a világnak, másrészt jó eséllyel a legjobbak egyike lesz. Nem tökéletes, de egy olyan ember, aki értéket ad és aki maga is értékes. A tökéletlenségével, hibáival együtt. 

Ezzel a felismeréssel és szemlélettel sikerült megváltoztatni a saját működésemet, a tudatalattimmal pedig megdumálni, hogy ahelyett, hogy korlátokat állít nekem, legyen inkább a hátszelem, a leglelkesebb drukkerem, a legnagyobb motivátorom… az a csodálatos valaki, aki teljes meggyőződéssel hisz bennem. Ez vagyok én, ma, saját magamnak. 

És legyen akármi is a Te történeted, a Te gátad, legyen akárki is a Te bántalmazód, akármilyen súlyos vagy mélyen lapuló a hátráltató tényeződ, én ezt a semmihez sem fogható érzést akarom Neked is megadni! … mert ez az én küldetésem.

A változás, amire annyira vágysz, Veled kezdődik.

AZ ÉN UTAM

2007-ben léptem rá az önfejlesztés útjára, amikor a pénzügyi pályán értékesítőként fiatalon hirtelen vezetői feladatokkal találtam szembe magam. Eleinte lelkes tanulóként faltam az önbizalommal, kommunikációval és önismerettel kapcsolatos anyagokat, de annyira beszippantott a téma, hogy hamarosan külföldi előadók, trénerek színpadi és személyi tolmácsaként adhattam át a magyar hallgatóságnak ezt a végtelen tudásmennyiséget, számos különböző megközeltésből. 

Majd néhány év – és rengeteg szeminárium – elteltével saját magam is elkezdtem coachingolni; női vállalkozók konzultánsaként, valamint a női önbizalomra specializálódott trénereként folytattam pályafutásomat.

Ezt követte számos megtartott workshop, élő és online képzés, előadások, önfejlesztő kiadványok, egy 15.000 fős olvasói közösség felépítése, illetve egy saját rádióműsor.

Közben végig közel maradtam a nagyvállalati érához, majd 2019-ben aktívabb részt vállaltam benne: Egy globálisan működő német vállalat európai értékesítési menedzsereként folytattam a trénerkedést, az értékesítők és vezetők fejlesztését. 

Majdnem ezzel egyidejűleg kezdtem el a transzformációs terápia tanulmányozását és a számos nemzetközi elismerést elnyerő, Marisa Peer vezette brit intézmény képzését elvégezve Rapid Transformational Therapist és Certified Hypnotherapist képesítést szereztem. 

Végre megtaláltam azt a módszert, amit mindig is kerestem, amivel lehetőségem van azonnal megtalálni a választ a legmélyebb, legfontosabb miértekre és valóban sorsfordító változásokat elérni az ügyfeleimnél.

Maradjunk kapcsolatban